Schoonheidsslaapje nodig? Tips voor een perfecte time-out!

Een schoonheidsslaapje of ‘powernap’ helpt je om de dag door te komen. Want je hebt het maar druk met je man, kinderen en werk en je komt vaak niet aan een pauze toe. Toch ergens een verloren uurtje? Dan is dat hét moment voor een perfecte time-out. Hier zijn wat tips om even lekker onderuit te zakken voor een schoonheidsslaapje… droom fijn!

De perfecte omgeving voor een dutje: waar moet je aan denken?

 1. Zorg ervoor dat je (slaap-)kamer goed geventileerd is
 2. Zorg voor een comfortabele temperatuur: niet te warm en niet te koud!
 3. Sluit gordijnen en laat de lampen uit. Hoe donkerder, hoe sneller je in slaap valt.

Voordat je gaat liggen: wat helpt je te ontspannen?

 1. Drink kalmerende thee. Geen koffie of alcohol, want die maken onrustig.
 2. Eet geen zwaar voedsel. Een snackje vooraf mag natuurlijk wel.
 3. Neem een warme douche of een warm bad. Dit helpt je al te ontspannen!
 4. Verwijder je make-up en reinig je huid.
 5. Voed je huid met een hydraterende creme.

Zet je mobiel, IPad of laptop uit!

Dit soort apparaten geven licht af en licht vertelt je hersenen dat ze actief moet blijven. Ga je voordat je gaat ‘powernappen’ toch nog even facebooken of instagrammen, dan moet je niet verbaasd staan als je niet of nauwelijks in slaap kunt komen. Je kunt beter een boek lezen voordat je gaat dutten: dat is rustiger voor je ogen.

Als je gaat liggen, dan…

… zorg je ervoor dat je op je rug gaat liggen. Zo komen er geen kreukels van lakens of dekens in je gezicht. Gebruik eventueel lakens en kussenslopen van satijn: die voelen heerlijk zacht en comfortabel aan. Ze plooien ook mooi mee met je huid.

Hoe heilzaam is een ‘powernap’?

Te weinig slaap kan ervoor zorgen dat je lichaam een stresshormoon aanmaakt. Dit hormoon kan je huidcellen aantasten waardoor je er niet zo fris uitziet als dat je zou willen. Met schoonheidsslaapjes houd je je huid steviger, stralender en jonger, maar… je doet het natuurlijk ook om je gewoon fitter te voelen. En er zijn nog meer voordelen!

 1. Je wallen verminderen.
 2. Je rimpels verminderen.
 3. Je blijft makkelijker op gewicht.
 4. Je haar blijft ook glanzend en zacht.

Hoeveel slaap heeft een volwassen mens nodig in een etmaal? Ze zeggen tussen de zeven en negen uur. Met schoonheidsslaapjes kun je je slaaptekort aanvullen. Geen behoefte om slaap in te halen? Dan word je op zijn minst wel mooier van al die dutjes!