Dit zijn de voor- en nadelen van permanente make-up

Beau-Anne-Permanente-Make-Up

Veel vrouwen dragen dagelijks make-up. Een nieuwe vorm van make-up is de permanente make-up. Veel vrouwen lijkt dit een geweldige oplossing voor het veel te lange dagelijkse badkamer ritueel. Maar het blijkt dat dit niet altijd de juiste oplossing is. Natuurlijk zijn er dames die genieten van het permanente kleurtje op je lippen of de gevormde wenkbrauwen, maar het is belangrijk om ook stil te staan bij de vele nadelen van dit soort make-up. Om je een helder beeld te schetsen geven we hier de verschillende soorten voor- en nadelen.

Waarom kies je voor permanente make-up?

Permanente make-up is een make-up variant die voor langere tijd blijft zitten op je huid. Het gaat hierbij niet om make-up wat een paar dagen blijft zitten. Het blijft namelijk enkele jaren op je gezicht zitten. De make-up wordt dan in de huid aangebracht in plaats van op de huis. Hierdoor kan je het niet van je gezicht wassen. Het blijft altijd zitten, wel zal het vager worden naarmate de tijd verstrijkt.

Wat voor soorten permanente make-up zijn er?

De meest populaire soorten onder vrouwen zijn de opvulling van de wenkbrauwen, een gekleurd randje om de lippen en de zwarte eyeliner om de ogen. Het grote voordeel van permanente make-up is dat het de basis geeft. De meeste make-up vul je zelf wel aan met oogschaduw of lippenstift. Je kan er ook voor kiezen om bepaalde oneffenheden weg te werken zoals sproetjes of bepaalde vlekjes. Deze vorm van make-up is niet alleen geschikt voor het gezicht. Dit kan namelijk op het hele lichaam worden toegepast.

Doet het pijn?

Voordat je permanente make-up laat aanbrengen is het nodig dat er een gesprek plaatsvindt. Elke vrouw is anders en het is daarom erg belangrijk om duidelijk aan te geven of je heel aanwezig make-up wil gebruiken of juist niet en welke kleuren geschikt zijn. Voordat de make-up wordt aangebracht op de huid. Deze techniek is te vergelijken met het laten zien van een tatoeage.

De voordelen van permanente eyeliner

Er zijn een aantal voordelen van permanente eyeliner te noemen. Het bespaart je tijd in de ochtend omdat je eerder klaar bent met je dagelijkse make-up ritueel. Elke morgen zie je er verzorgd uit zonder dat je hier wat aan hoeft te doen. Vind je het lastig om je ogen op te maken omdat je een brildrager bent? Dan is deze langdurige make-up de ideale oplossing. Als kleine oneffenheden je ongelukkig maken kan je deze ook nog eens eenvoudig weg laten werken.

De nadelen van permanente eyeliner

Natuurlijk zijn er niet alleen maar voordelen te noemen. Make-up smaak kan veranderen in de loop van de tijd. Daarnaast blijft een kleur niet altijd populair. Dit is iets om rekening mee te houden. De behandeling is daarnaast ook nog eens pijnlijk en prijzig. Voor het beste resultaat moeten verkleuringen worden bijgewerkt, de make-up trekt pas weg uit de huid na vijf jaar. De grootste nadelen van permanente eyeliner zijn toch wel dat deze niet kan worden verwijderd.