Hoe krijg ik langere en stevigere nagels?

Verzorging-Nagels-Beau-anne

Nagels worden dagelijks blootgesteld aan allerlei invloeden die de nagelgroei in de weg kunnen staan. Wil jij graag mooie lange nagels? Dan kan je twee dingen doen. Als je geen geduld hebt kun je gelnagels laten plaatsen in de door jouw gewenste lengte. Gelnagels zijn niet goed voor de nagels. Kies jij liever voor de gezonde methode? Lees dan onze tips om je nagels snel en gezond te laten groeien.

1. Vijlen van de nagels

Door je nagels regelmatig te vijlen en polijsten zorg je ervoor dat je nagels in een gezonde conditie blijven. Door te vijlen kun je kleine oneffenheden oplossen, waardoor je de kans op scheuren van de nagels verkleint. Het gebruik van een kartonnen of glazen vijl is het beste voor de nagel. Kartonnen en glazen vijlen zijn minder agressief voor je nagels. Ook polijsten is erg belangrijk voor je nagels. Door te polijsten met een bufferblokje kun je het oppervlak van je nagels egaliseren. Het regelmatig vijlen en polijsten van je nagels is belangrijk, maar vijl en polijst ook weer niet te vaak. Hierdoor beschadig je je nagels omdat ze zich niet kunnen herstellen. 

2. Gebruik een nagelverharder 

Ben jij een nagelbijter of heb jij van je eigen last van zwakke nagels? Gebruik dan een nagelverharder. Een nagelverharder maakt de nagels weer sterker. Door het gebruik van een nagelverharder worden je nagels sterker en zullen je nagels ook sneller groeien. In de nagelverharder zitten ingrediënten met een verhardende werking op de nagelplaat. De nagelverharder beschermt je nagels en maakt ze sterker, waardoor ze minder snel breken of scheuren en dus langer kunnen groeien. 

3. Hydrateren van de nagelriemen

Gezonde nagels beginnen met gezonde nagelriemen. De nagelriemen beschermen je nagels en voorkomen het binnendringen van schadelijke bacteriën. Je nagelriemen zorgen er dus voor dat je nagels gezond kunnen groeien en sterk zijn. Om hun functie optimaal te kunnen vervullen, moeten de nagelriemen goed gehydrateerd worden. Droge nagelriemen kunnen namelijk gaan scheuren. Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van een nagelriemolie. Heb je nou geen nagelriemolie in huis? Geen paniek. Je kunt ook amandelolie of jojoba-olie gebruiken om je nagelriemen in te smeren. 

4. Let op je voeding

De conditie van je nagels kan veel zeggen over je algemene gezondheid. Zwakke nagels, die snel afbreken en niet goed groeien, kunnen erop wijzen dat je bepaalde essentiële voedingsmiddelen mist. Vooral vitamine B en calcium zijn belangrijk voor sterke nagels. Let daarom op of je voedingspatroon en kijk of je alle vitaminen en mineralen wel voldoende binnenkrijgt.