Waarom wordt de haartransplantatie steeds populairder

Tegenwoordig hoor je de term haartransplantatie steeds vaker en wordt het overal gebruikt op social media. Daarnaast zie je veel mensen afreizen naar andere landen voor een haartransplantatie en hoor je hier veel over. Heb jij last van haaruitval of erger jij je aan kale plekken op je hoofd? Dan is het misschien interessant om meer te lezen over haartransplantaties om te erachter komen wat het nou eigenlijk inhoudt. Haaruitval is een veel voorkomend probleem in Nederland en mensen vinden het niet meer fijn om kaal te zijn. In het verleden kon je hier niks tegen doen, maar kun je tegenwoordig hier wel wat aan doen.

Per dag verlies je namelijk maximaal 150 haren en vaak merk je hier helemaal niks van. Dit komt doordat er ook meer haren terugkomen en op deze manier blijft het gelijk. Echter kan je ook minder haren aanmaken en juist meer haren verliezen, alleen dan spreek je over haaruitval. Als dit het geval is kan het interessant zijn om te kijken naar een haartransplantatie door professionals.

Hoe werkt een haartransplantatie

Nu weet je de oorzaak van haaruitval en wat je hier aan kunt doen. Echter is het wel belangrijk om te weten hoe een haartransplantatie werkt en hoe het uitgevoerd wordt. Tijdens een transplantatie wordt je eigen haar verplaatst naar een plek waar het een stuk dunner is of helemaal uitgevallen is. Het haar halen ze van verschillende plekken van je lichaam, vaak is dit het achterhoofd, maar kan de schaamstreek ook gebruikt worden. Het zijn dus je eigen haren en niet de haren van een ander persoon. Door middel van een naald worden de haren in de huid gezet en blijven deze ook goed zitten. De haren die erin worden gezet zijn ook een stuk sterker en deze kunnen ook niet zomaar uitvallen.

Wanneer ben je geschikt voor een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is natuurlijk fijn en zorgt ervoor dat je kapsel er weer goed uit kan zien. Echter kan niet iedereen deze behandeling ondergaan en moet je kijken naar bepaalde eisen die van een groot belang zijn. Ten eerste moet je gezond zijn om in aanmerking te komen voor een behandeling. Hierbij bedoel ik niet of je overgewicht hebt, maar juist of je een haarziekte hebt of een bepaalde huidziekten. Ook wordt er gekeken naar het haar wat in het donorgebied groeit en moet dit van een hoge kwaliteit zijn. Daarnaast moet er natuurlijk ook voldoende haar zijn in het gebied, zodat er ook wat weg kan worden gehaald.

Juiste aanbieder

Als je op sociale media kijkt, zie je veel mensen die naar het buitenland gaan voor een haartransplantatie. Dit is een soort van trend, maar zorgt vaak niet voor een beter resultaat. De mensen doen dit doordat het vaak een stuk goedkoper is, maar het kan wel zorgen voor bijwerkingen. Je gezicht kan opgezwollen raken en de transplantatie kan als nog niet het gewenste resultaat halen. Zoek daarom naar een erkend bedrijf in Nederland als Transhair en kijk hierbij ook goed naar de resultaten van vorige klanten.