Beginnen met een diamond painting maken met deze tips!

Het is vandaag de dag erg populair om aan de slag te gaan met het maken van een diamond painting. Dat diamond paintings door de jaren heen zo populair zijn geworden is deels te wijten aan de creatieve ingesteldheid waar de mensen over beschikken. Heel wat mensen vinden het nog steeds erg fijn om met de handen bezig te zijn en iets tastbaars te kunnen maken. Zij vinden het dan ook helemaal niets om continue bezig te zijn met het internet, smartphones of andere soortgelijke systemen. Wil jij ook graag creatief bezig zijn en ben je daarom van plan om over te gaan tot het kopen van een diamond painting? In dat geval is het zonder meer een aanrader om rekening te houden met de tips op deze pagina!

1.) Welke diamond painting ga je bestellen?

Je kan pas beginnen met het maken van een bepaalde diamond painting wanneer je goed hebt nagedacht over welk type diamond painting je graag in huis wil halen. Dit lijkt een eenvoudige keuze te zijn, maar dat is het niet. Er zijn op de markt namelijk een groot aantal verschillende, standaard ontwerpen terug te vinden die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Het is dan ook mogelijk om een keuze te maken uit de volgende opties: 

  • Een diamond painting in het thema van een bepaalde sport; 
  • Diamond paintings met dieren of natuurlandschappen in de hoofdrol; 
  • Een diamond painting met de afbeelding van een auto; 

Uiteraard bestaan er ook nog heel wat andere opties. Ga je bijvoorbeeld een diamond painting maken samen met je kinderen? In dat geval zou je kunnen kiezen voor een leuk en kleurrijk exemplaar om in de kinderkamer op te hangen.

2.) Kies je voor ronde of vierkante steentjes?

Veel mensen staan er niet bij stil, maar hou bij het kopen van een diamond painting altijd rekening met het verschil tussen ronde en vierkante steentjes. Wil je graag kunnen rekenen op een echt strak eindresultaat? Dan is het wellicht nog steeds het interessantst om te kiezen voor een diamond painting die wordt gemaakt met vierkante steentjes.

3.) Wil je graag eventuele accessoires mee bestellen?

Iedereen heeft natuurlijk wel een soort van pincet in huis waar hij of zij mee aan de slag kan gaan voor wat het maken van een diamond painting betreft. Wist je echter dat er ook speciale pennen verkrijgbaar zijn die je bijvoorbeeld in de wax kan doppen? Wanneer je dat hebt gedaan dop je de pen met de wax vervolgens in het steentje waarna je deze eenvoudig op het canvas aan kan brengen. Het kopen van een dergelijke pen is dan ook het overwegen zeker waard. Dit geldt eigenlijk ook voor enkele andere accessoires zoals: 

  • Sorteerbakjes of sorteerzakjes; 
  • Een roller om de steentjes netjes aan te kunnen drukken; 
  • Een lichtbak om de diamond painting bij beperkt ligt te kunnen maken; 

4.) Kies een geschikte ophangmethode voor jouw diamond painting

Heb je, je diamond painting afgewerkt? Ben je van mening dat het zonde is om deze gewoon zomaar ergens in een kast op te bergen? In dat geval kan je er ook altijd voor kiezen om ze aan één van de muren in je interieur te hangen. Op deze manier zal je kunnen vaststellen dat ze een mooie eyecatcher zal gaan vormen in de ruimte waarin ze wordt geïntegreerd. De manier waarop dit kan gebeuren is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Bekijk en vergelijk dan ook zeker eens de verschillende opties die hiervoor op de markt zijn terug te vinden.