Hier moet je op letten bij je eerste piercing

Beau-Anne-Eerste-Piercing

Internet staat vol met de mooiste plaatjes van piercings en stiekem wil jij er ook heel graag een. Of je nu al precies weet waar je hem wil laten zetten of je nog geen idee hebt. Wij hebben alvast vijf handige tips voor je op een rijtje gezet.

Denk goed na

Denk goed na over de plaats van de piercing. Sommige plekken zullen namelijk altijd zichtbaar zijn. Een navelpiercing verberg je makkelijk en kun je ook snel even uit doen, maar met andere plekken is dat moeilijker. Een piercing in je mond kun je vaak pas na een jaar verwisselen en er zelfs niet uithalen voor een dagje. En dat kan best lastig zijn, bijvoorbeeld als je een bijbaantje wilt als receptioniste of verpleegkundige. In veel van dat soort functies mag je geen zichtbare piercings hebben. Soms mag je hem wel afplakken, maar soms gaat die baan aan je neus voorbij.

Zoek een goede piercer

In films ziet het er allemaal heel cool uit om zelf een piercing te zetten, maar in real life is dat toch niet zo’n goed idee. Een piercer laat namelijk een diepe wond achter en de kans dat die gaat ontsteken is best groot. Zoek daarom een professionele piercer die weet wat hij doet en die je ook uit kan leggen hoe je de piercing goed moet verzorgen. Beter nu een tientje meer uitgeven dan volgend jaar een lelijk litteken in je gezicht.

Overleg met je ouders

Een navelpiercing kun je misschien nog wel verborgen houden voor je ouders, maar het is toch slimmer om ze wel te vertellen dat je een piercing wilt. Ten eerste gaan ze dan waarschijnlijk minder hard uit hun plaat dan wanneer ze na een jaar ontdekken dat je een piercing hebt. Ten tweede mag je als je jonger dan zestien bent helemaal niet zomaar een piercing laten zetten. daar heb je toestemming van je ouders voor nodig. Een piercer hoort altijd naar je leeftijd te vragen. Gebeurt dit niet, dan kun je beter even verder zoeken, want dan houdt hij of zij zich niet aan de regels.

Denk nog iets langer

vandaag vind je een neuspiercing prachtig, volgende week vind je die plek misschien afschuwelijk. Laat de piercing daarom niet meteen zetten, maar probeer m eerst een tijdje uit. Tegenwoordig heb je namelijk allerlei ringetjes die je niet echt hoef te laten piercen. Heb je een plek uitgekozen die ongeschikt is voor een ringetje? Een stipje met stift of een sticker diamantje werkt ook.