Welke kleur lipstick past het best bij jou?

Het zal je vast al wel eens zijn overkomen; je loopt een beauty winkel in, je ziet een te gekke kleur lipstick op het model in de winkel en besluit om hem te kopen. Maar, eenmaal thuis ziet die lipstick er ineens een heel stuk minder uit bij jou. Om deze teleurstelling tegen te gaan hebben we hier 2 criteria opgesteld die jou zullen helpen bij het kiezen van de kleur van jouw lipstick!

Haarkleur

Je haarkleur bepaalt ook al grotendeels hoe een lipstick jou gaat staan. Natuurlijk kan je elke kleur dragen die je wil, maar dan kan het zomaar zijn dat hij anders uit zal vallen dan op het model. Bepaal dus eerst in welke categorie jouw haarkleur valt en kijk vanuit daar naar de beste tinten voor jouw lipstick. Hieronder een overzichtje:

Licht haar: Omdat jouw haar al best opvalt, is het niet verstandig om daarbij nog een felle lipstick te dragen. Met licht haar (licht blond, maar ook licht gekleurd haar zoals roze of zilver) kan je het best neutralere kleuren of kleuren met een lichte roze ondertoon gebruiken.

Donker (blond) haar: Omdat jouw haar een redelijk neutrale kleur heeft, kan jij eigenlijk kiezen tussen felle, maar ook donkere kleuren! Neutrale kleuren zullen bij deze haarkleur niet zo mooi vallen. Denk dus aan donkerrood, of juist fel rood!

Rood haar: Hierbij moet je voor kleuren kiezen die je haar accentueren, maar niet overdrijven. Rood zal bijvoorbeeld een te heftig effect geven, maar oranje of koper kleuren zullen het juist heel mooi accentueren.

Zwart haar: Bij deze kleur zal je ook nog extra rekening moeten houden met je huidskleur. Met zwart haar kan je namelijk vrijwel alle kleuren dragen, maar als jij een lichtere huidskleur hebt, dan is het niet slim om felle kleuren te gaan dragen. Voor tips over de bijpassende kleuren bij jouw huidskleur, kijk hieronder!

Huidskleur

Je kan bepalen wat voor ondertoon jouw huidskleur heeft, en op basis daarvan hebben we een overzichtje voor welke kleuren bij welke ondertoon passen. Dit doe je door een oranje en een violet papiertje naast je huid te houden en te kijken welke kleur jouw huid het meest laat stralen. Staat violet beter bij je huid, dan heb jij een koele ondertoon. En staat oranje beter bij je huid, dan heb jij een warme ondertoon. Je kan beter deze tinten niet combineren! Als jij bijvoorbeeld een koele ondertoon hebt kan je beter geen warme lipstick dragen, want dan accentueer je jouw oneffenheden.

Koele ondertoon: ga voor kleuren met een koele ondertoon, denk dus aan blauw, paars en roze. Een mooie kleur voor de herfst zou bijvoorbeeld donkerrood of een bordeaux rood zijn.

Warme ondertoon: ga nu dus ook voor warmere kleuren, denk aan bruin, goud of rood. Een mooie kleur voor de herfst zou voor jou bijvoorbeeld een karamelkleurige of goudkleurige lipstick zijn.