Huidverzorging voor verschillende huidtypes

Beau-Anne-Huidtype-Verzorging

Iedere huid is anders. Misschien heb jij wel een moeilijke vette huid terwijl je vriendin een egaal huidje heeft of andersom. Het is nou eenmaal oneerlijk verdeeld. Gelukkig is er voor elk type huid een verschillende verzorging. Zo ben jij er zeker van dat jouw huid precies krijgt wat hij nodig heeft. En als je huid goed verzorgd wordt, gaat hij vanzelf stralen. Dat is natuurlijk wat we willen! Wij geven je tips over hoe je dit zo snel mogelijk kunt bereiken.

Normale huid

Als je gezegend bent met een normale huid heb je enorm geluk. Een normale huid herken je aan het feit dat je niet vaak imperfecties hebt. Je gaat door het leven zonder al te veel puistjes en andere oneffenheden. Je hebt geen gevoelige huid, wordt niet snel rood en het brandt niet zo snel als je er iets op smeert. Ook heb je niet zoveel zichtbare poriën en je huid straalt. Het mooiste is dat jij een huid hebt waar iedereen naartoe werkt, dus je hoeft alleen maar te zorgen dat je huid zo blijft. Hoe je dat doet? Gebruik een make-up remover op waterbasis, een gewone toner en een dagcrème met een zonnebrandfactor.

Gecombineerde huid

Veel mensen hebben een gecombineerde huid, je hebt soms last van een vettige T-zone en wat drogere wangen. Je hebt wat meer zichtbare poriën en aan het einde van de dag kan je een beetje gaan glimmen. Het bijzondere van deze huid is dat je goed moet kijken waar je je huid op welke manier verzorgt. Vermijd vooral removers op oliebasis. Deze zorgen er namelijk voor dat je poriën verstopt raken. Zorg voor een hydraterende crème op waterbasis en gebruik een toner speciaal voor jouw huidtype.

Vette huid

Meiden met een vette huid hebben vaak last van onzuiverheden en glimmende plekken op het gezicht. De poriën zijn goed te zien en je hebt last van mee-eters. Veel meiden hebben last van een vettige huid tijdens de pubertijd omdat er dan meer hormonen worden aangemaakt en je hele huid een beetje in de war is. Bij een vettere huid is het heel belangrijk dat je producten kiest speciaal voor jouw huidtype. Ook is het hierbij belangrijk dat je voor producten kiest op waterbasis. Draag ook niet teveel make-up zodat je poriën niet dicht gaan zitten.

Droge huid

Een droge huid is vaak heel gevoelig en je hebt vaak last van rode plekjes die droog en schilferig aanvoelen. Soms zie je er een beetje grauw uit en er ontstaan droge lijntjes onder je ogen. Je huid is niet goed gehydrateerd en hier moet snel iets aan gebeuren. Zorg daarom dat je niet te heet doucht, want dat droogt je huid alleen maar uit. Als je dan toch een warm bad of hete douche hebt genomen, zorg er dan voor dat je gelijk hydrateert met een voedende crème. Ook is het handig dat je investeert in een goede oogcrème.