Vijf tips om jouw handtas te organiseren

Handtas-Tips-Beau-Anne.nl

Iedere vrouw herkent het probleem wel: een overvolle handtas, waar je niks in kunt terugvinden. Een grote handtas is handig als je alleen spullen erin doet, die je ook daadwerkelijk nodig hebt. Organiseer je tas ook netjes. Door niet teveel spullen in je tas te doen die je toch niet nodig hebt, voorkom je ook klachten als spier- en nekpijn. Hier lees je 5 praktische tips die ervoor zorgen dat je tas georganiseerd is ingepakt. 

Tip 1: Soort handtas

Leg alle spullen die je in je handtas hebt eens apart. Je draagt waarschijnlijk teveel dingen met je mee die je niet nodige hebt, omdat je veel ruimte in je tas hebt. Kijk nu eens naar de spullen die je ook daadwerkelijk dagelijks gebruikt of nodig hebt, dit is een stuk minder dan je er eerst in had liggen. Probeer daarom eens in de zoveel tijd de spullen die je niet gebruikt uit je tas te halen om te voorkomen dat je tas een rommel wordt. Is dit geen succes voor jou? Overweeg dan om een kleinere tas te kopen waar niet zoveel spullen ingaan. Op deze manier neem je ook geen onnodige spullen mee. 

Tip 2: Onnodige spullen

Haal de spullen uit je tas die er maar in rondslingeren, omdat je eigenlijk te lui bent om ze op te ruimen. Een leeg flesje, snoeppapiertjes, een kapotte spiegel, ga zo maar door. Haal deze spullen uit je tas en gooi ze weg of berg ze op de goede plek op, maar laat het niet rondslingeren in je tas. 

Tip 3: Weg met oude bonnetjes

Kom je in je tas het bonnetje tegen van je broodje van gisteren of van de sokken die je vorige week kocht? Gooi deze bonnetjes weg. De bonnetjes heb je toch niet meer nodig en zijn alleen maar rommel in je tas. Bewaar de bonnetjes die wel belangrijk zijn op een plek waar je ze makkelijk terug kan vinden en laat ze niet ronddwalen in je tas.

Tip 4: Nodige make-up mee

Je hebt geen foundation, concealer, bronzer, compacte poeder, blush, highlighter, mascara, wimperkruller, lipstick, parfum en lipgloss nodig. Je hebt waarschijnlijk alleen de compacte poeder en lipstick nodig om je make-up bij te werken. Als je parfum mee wilt nemen kun je beter een miniatuur meenemen. Dit neemt minder ruimte in beslag. Bewaar daarom ook de miniatuur testers die je ontvangt, deze zijn dus makkelijk voor in je tas om mee te nemen. 

Tip 5: Maak je tas vaker leeg

Probeer je handtas vaker te organiseren. Spreek met jezelf een vast moment af om dit te doen. Aan het eind van de week is een goede regel. Als je je handtas wekelijks reorganiseert zijn de spullen uit je tas ook makkelijker te verplaatsen in een andere tas. Tot slot is het handig om gebruik te maken van etuis. Op deze manier kun je makkelijk je spullen terug vinden en verplaatsen.