Simpele trucjes voor stralend witte tanden

beau anne witte tanden

Helaas wordt de mooie witte kleur van je tanden snel aangetast door bepaalde voedsel en verschillende drankjes. Gelukkig hoef je je dagelijkse kopjes thee en koffie niet opzij te zetten, want er zijn een aantal andere manieren om mooie, witte tanden te krijgen. En ze zijn ook nog eens heel makkelijk!

Poets poets poets

Het spreekt voor zich, maar een mooi, gezond en wit gebit begint bij het goed poetsen en reinigen van je tanden. Poets je tanden twee keer per dag minimaal twee minuten lang. Het liefst elektrisch. Het is vooral belangrijk om je tanden te poetsen voor het slapengaan. Als je slaap maak je minder speeksel aan, terwijl speeksel juist je mond reinigt. Sla je het tandenpoetsen ‘s avonds over, dan creëer je een broedplaats voor bacteriën van die dag. Bah! Gebruik daarnaast regelmatig een mondwater en probeer zo vaak mogelijk te flossen om eventuele restjes tussen je tanden te verwijderen. Hallo witte tanden!

Kussen en nog eens kussen

Who would have known? Een hevige zoensessie doet wonderen voor je gebit. Doordat je tijdens het zoenen extra speeksel aanmaakt, worden je tanden beschermd tegen plak. Dus… Aan de slag met je vriend of vriendin.

Spoel met appelciderazijn

Niet zo effectief als je tanden professioneel laten bleken, maar wel een veilig, natuurlijk en goedkoop alternatief voor witte tanden: appelciderazijn. Spoel je mond een keer per dag een minuut lang met ⅔ water en ⅓ appelciderazijn.

Wrijf je tanden in met een aardbei

Sla als je de volgende keer een chocoladefondue organiseert met je vriendinnen, wat extra aardbeitjes in. In aardbeien zitten namelijk natuurlijke appelzuren en deze kunnen zorgen voor wittere tanden. Snijd de aardbei doormidden en masseer het witte, binnenste gedeelte van de aardbei in je tanden. Smaakt nog goed ook! Let wel op: zuur is niet zo goed voor je tanden, dus doe dit niet te vaak.

Maak een natuurlijke mondspoeling

Meng een beetje zout met water en gebruik dit mengsel als natuurlijke mondspoeling om tandplak te verwijderen. Ook voor dit mengsel geldt: Gebruik met mate. Anders krijg je het tegenovergestelde effect. Namelijk gelere tanden.

Eet rauwe groenten en fruit

Rauwe groenten en fruit zijn niet alleen goed voor jou, ook voor je tanden! Het eten van noten, appels en bloemkool verwijdert vlekjes en aanslag op je tanden en voorkomt gaatjes. Nog een reden om rauwkost mee te nemen naar school of het werk.

Drink met een rietje

Zoals ik eerder al vermeldde, zijn sommige dranken erg slecht voor je tanden. Koffie, thee en cola zorgen bijvoorbeeld voor een gele aanslag op de tanden en voor je het weet krijg je ook nog eens meer tandplak. Om dit te voorkomen kun je deze drankjes voortaan met een rietje drinken. Op deze manier komen de vloeistoffen niet langs je tanden af waardoor ze je gebit niks kunnen maken!