Een stralende huid na het zonnen

beau anne stralende huid

In Nederland hebben we helaas niet zo vaak te maken met zonnige dagen. Dus als de zon eenmaal schijnt, willen we daar natuurlijk optimaal van genieten en gaan we allemaal lekker naar buiten. Het resultaat is dat we soms per ongeluk net iets te lang in de zon zitten. Geen probleem natuurlijk, als je maar niet vergeet je goed in te smeren. Er is helaas wel een keerzijde aan al dat zonnen. Hoewel de zon heel fijn is, kan je huid namelijk beschadigd raken. Dat komt door de verschillende soorten licht die niet allemaal worden tegengehouden door je zonnebrandcrème. Door die stralen van de zon verliest je huid veel vocht en is het van belang dat die vocht weer wordt hersteld. Je huid verzorgen na het zonnen is dus heel belangrijk!

Afkoelen

Als eerste is het belangrijk dat je goed afkoelt na het zonnen. En dat doe je niet door onder een ijskoude douche te stappen. Neem wel een douche of bad, maar zorg ervoor dat het water lauwwarm is en houd het kort. Je huid is namelijk al behoorlijk uitgedroogd van de zon. Pas daarnaast op bij het afdrogen. Zo is het belangrijk dat je jouw huid droog dept in plaats van wrijft.

After sun

Na het douchen wordt het de hoogste tijd om je huid goed te verzorgen. Dit kan natuurlijk met een gewone bodylotion, maar wil je de huid optimaal verzorgen? Gebruik dan een goede after sun. After sun zorgt er namelijk voor dat je huid goed herstelt en daarnaast blijf je het bruine kleurtje zo ook langer behouden. Beter kan eigenlijk niet!

Drink voldoende water

Het is na een dag zonnen heel belangrijk om genoeg water te drinken. De huid is namelijk uitgedroogd door de zon. Het vochtbalans kun je naast het gebruik van een after sun, ook herstellen door veel water te drinken. Zorg er daarom voor dat je op een dag minimaal 2 liter water drinkt.

Opnieuw de zon in

Ga je de volgende dag weer de zon in? Vergeet je dan niet opnieuw goed in te smeren. Al helemaal als je huid nog niet volledig is hersteld van de vorige dag. Dan kun je beter een hogere factor gebruiken of af en toe in de schaduw gaan zitten of liggen.