Er jonger uitzien is makkelijker dan je denkt

Beau Anne Jonger

We willen er allemaal in geloven dat die grijze haren, de rimpels en ouderdomsvlekjes iets moois zijn, maar in werkelijkheid heb je ze liever niet. Daarom doet iedereen er alles aan er zo jong mogelijk uit te zien. Met een paar basis aanpassingen aan je dagelijkse routine zie jij er binnen no time jonger uit.

1. Blijf hydrateren

Bij het ouder worden gaan cellen zich minder snel en minder efficiënt vernieuwen. Cellen krijgen een afwijkende vorm waardoor de huidstructuur anders lijkt en de huid minder vocht vasthoudt. Het resultaat is een minder mooie huis en een verminderde vochtverhouding. Door gehydrateerd te blijven kan je dit tegengaan. Dit kan bijvoorbeeld door genoeg te drinken. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid water is 2 liter voor vrouwen en 2 liter voor mannen. Daarnaast kan een hydraterende gezichtsverzorging er ook voor zorgen dat de huid er beter uit ziet.

2. Ken je huidtype

Om de juiste huidverzorgingsproducten te kiezen, moet je je huidtype goed kennen. Droge huid heeft namelijk een ongelijke huidtint, zichtbare couperose en vlekkerig terwijl een vette huid meer zichtbare poriën, puistjes en pigmentvlekken heeft. Als je je huidtype hebt vastgesteld kan je de huidverzorging hier aan aanpassen. Hierdoor zal je huid krijgen wat het nodig heeft en minder snel verouderen.

3. Slaap je rimpels weg

Houd je nek omhoog bij het slapen op een speciaal schuimrubberen kussen dat zich aanpast aan de vorm en maximale ondersteuning biedt. Dit voorkomt slaaprimpels op gezicht en hals.

4. Verwen jezelf

Vrouwen die zichzelf mooi voelen stralen dit ook uit. Verwen jezelf dus eens in de zoveel tijd met een lekkere massage of manicure. Doe je haar in de krul en trek iets aan waar je jezelf mooi in voelt. Je zult al snel merken dat je veel zelfverzekerder bent en je veel mooier en jonger voelt.

5. Korte douches

De combinatie van te heet water tijdens het wassen van je gezicht en je lichaam met zeep lost de natuurlijke vochtbalans van je huid op. Houd daarom dagelijks je douche kort. Probeer daarnaast eens een koude douche. Dat is ook nog eens goed voor je bloedcirculatie.

6. Breek met slechte gewoonten

Elke tic zoals kauwen op kauwgom, fronsen of een sigaret inhaleren veroorzaakt het ontstaan van fijne lijntjes. Na verloop van tijd ontstaan er micro-scheurtjes in de huis die collageen beschadigende ontstekingen veroorzaakt.

7. Vetverlies veroudert je

Bij het ouder worden vermindert het onderliggende vetweefsel, gezichtsspieren worden slap en botten verzwakken. De onderliggende huidstructuur wordt dus zwakker. Jongere mensen en dikkere mensen hebben meer vetcellen waardoor veel dikkere, oudere mensen minder rimpels hebben.