In no-time lang en gezond haar

beau anne lang haar

Wie droomt er nou niet van mooi, gezond lang haar? Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig bestaan er wel geweldige tips zodat ook jij voortaan met een volle bos haren door het leven kan gaan.

1. Onthou dat haar niet in een nacht kan groeien

Hoe graag je het misschien ook wilt, je lokken groeien helaas niet snel. Gemiddeld maar een halve tot hoogstens een centimeter per maand. En dat is alleen maar wanneer je haar super gezond is en je geen gespleten punten hebt. Verwacht dus niet dat je haar opeens centimeters gaat groeien. Geduld is een schone zaak.

2. Doe je katoenen kussensloop de deur uit

Een satijnen kussensloop is veel beter voor je lokken omdat het een zachter oppervlak heeft. Hierdoor ontstaat er minder wrijving en is de kans dat je haar breekt tijdens de wrijving minder groot. Ook zorgt het ervoor dat je opstaat met minder klitten in je haar.

4. Gebruik conditioner na elke wasbeurt

Eigenlijk komt het erop neer dat wanneer je haar nat is je het moet verzorgen met conditioner. Door het gebruik van bijvoorbeeld een stijltang, föhn en het kleuren van je haar worden je haren aan de onderkant steeds dunner. Conditioner helpt het aanvullen van lipiden en proteïne in de haarschacht.

5. Borstel je haar alsof het puur goud is

Het vaak borstelen van je haar kan schade toebrengen, zeker wanneer het nat is. Begin met nat haar ook altijd vanaf onderaf te borstelen. Dit zorgt voor minder grote klitten waardoor je minder haar verliest. Wat ook goed is, is het borstelen van je haar met een ‘boar bristle’. Dit is een borstel met haar van een mannetjesvarken. Deze haren zijn wat buigzamer dan nylon haren en daardoor zachter voor je haar. Ook kun je met deze borstel goed de natuurlijke oliën van je hoofdhuid verdelen over de rest van je haar.

6. Was je haar niet te vaak

Shampoo is gemaakt om vuil en restanten van haar producten uit je haar te wassen, maar wanneer je te vaak shampoo gebruikt kun je de natuurlijke oliën uit je haar wassen. En deze oliën heeft het haar hard nodig om er zacht en gezond uit te zien. Wanneer het echt nodig is om met shampoo te wassen kun je het beste alleen je hoofdhuid met shampoo inzepen, en de rest van je haar met rust laten. De shampoo die in de rest van het haar terecht komt tijdens het uitspoelen doet genoeg.

7. Knoop geen badhanddoek om je natte haar heen

Wat kan er nou zo slecht zijn aan je haar in een handdoek stoppen? Nou, best veel. Je haar komt namelijk vast te zitten in de vezels van de handdoek en dat zorgt ervoor dat het breekt. Ook doen veel vrouwen de handdoek strak om hun hoofd waardoor de kleine haartjes die beginnen te groeien afbreken. Beter kun je een zachte, ultradunne microvezel handdoek gebruiken die veel zachter is voor je haar.