‘No make-up, make-up’ look

Natural make-up Beau Anne

Wil je graag weten hoe je een ‘no make-up, make-up’ look maakt à la doutzen kroes? Of ben je op zoek naar de gulden middenweg tussen geen make-up en veel make-up? Lees dan vooral verder, want wij leggen je stap voor stap uit hoe je er net iets frisser uitziet met behulp van minimale make-up. En dat allemaal zonder dat je de make-up op de huid ziet liggen.

Wenkbrauwen, wimpers en lippen

De beste manier om je make-up zo natuurlijk mogelijk te houden is om eerst je wenkbrauwen, wimpers en lippen te doen. Als je hier klaar mee bent kan je beginnen aan je teint. Op deze manier gebruik je minder base make-up zoals foundation. Dit komt doordat je jezelf waarschijnlijk mooier vind met je wenkbrauwen in shape, je wimpers gekruld of iets donkerdere lippen. Je vind dan onbewust dat je minder base make-up nodig hebt. En dat is natuurlijk ook zo!

BB cream

Je ziet vaak dat foundation als een soort masker op het gezicht ligt. Onze tip is om dan een BB cream of tinted moisturizer te gebruiken. Deze producten maken je gezicht egaal, zonder de huid te verstikken. Op de plekken waar je het echt nodig denkt te hebben, kan je concealer gebruiken. Het is ook erg belangrijk dat je de goede teint gebruikt. Vraag hierbij advies bij de drogist.

Concealer

Breng nooit concealer op dezelfde plekken aan uit gewoonte. Sluit half je ogen en zoek plekjes in het gezicht die donkerder of rood zijn. Vervolgens breng je daar de concealer aan. Less is more. Gebruik voor het aanbrengen van de concealer een kleine kwast of je vingers, dit geeft een natuurlijke finish.

Kam je wenkbrauwen

Gebruik een zachte, matte oogschaduw of een soft brown pencil voor het tekenen van je wenkbrauwen. De kleur moet een paar tinten lichter zijn dan je haarkleur. En onthoud dat je de wenkbrauwen aanvult, niet opnieuw tekent. Als je het product hebt aangebracht, kam je er zachtjes doorheen om alle haartjes dezelfde kant op te sturen. Dit geeft een natuurlijk effect.

Lippenstift hack

Als je je lippen er heel natuurlijk uit wil laten zien, kies dan een kleur die de natuurlijke tone van jouw lippen nabootst. Gebruik je vinger en druk telkens zachtjes het product tegen je lippen aan. Begin in het midden van je lip en werk uit naar de zijkanten. Dit zal de natuurlijke bloedcirculatie van je lippen nabootsen en ziet er heel gezond uit.

Ga voor crèmetextuur

Wanneer de textuur van je make-up te zien is, ga dan liever voor een crème product. Poeder blijft vaak zitten in de lijntjes van je gezicht en ziet er niet natuurlijk uit. Kies daarom voor een minerale poeder. Dit is een poeder op basis van minerale bestanddelen.

Definitie rondom de ogen

Begin met het aanbrengen van een natuurlijke huidskleur op de oogleden. Zet vervolgens een heel dun lijntje op de bovenste wimpers in een bruinere kleur. Voeg een lichtbruine oogschaduw toe onder je onderste wimpers, deze moet je nauwelijks kunnen zien. Het is de bedoeling om een schaduw te creëren. Als laatste krul je je wimpers en doe je een klein beetje mascara op.