Slapen in een warme kamer? Zo kom je toch in slaap

beau anne slapen warm

Een warme slaapkamer is iets waar je niet echt op zit te wachten zodra je na een lange dag je bedje in duikt. Je bent moe, je wilt graag slapen, maar het is veel te warm. En zoals we weten kunnen de zomers in Nederland de afgelopen jaren wel eens heel warm zijn. Natuurlijk ken je alle tips voor het afkoelen van je huis, maar wat als het eigenlijk al te laat is en je toch echt moet slapen? We got you! Dit zijn de beste tips om jouw warme slaapkamer en jezelf af te koelen.

Thee

We know, met warm weer zit je niet perse te wachten op een kopje thee, maar als je af wilt koelen is dit juist een goed idee. IJskoud water voelt namelijk even heel lekker, maar zorgt ervoor dat je het daarna alleen maar warmer krijgt. Dit zit zo: je lichaamstemperatuur daalt tijdelijk als je iets heel kouds drinkt. Vervolgens neemt de thermostaat in jouw hersenen dit waar en zorgt ervoor dat jouw lichaam zichzelf weer gaat opwarmen. Het resultaat? Je krijgt het extra warm. Als je kiest voor een kopje thee doet jouw lichaam precies het tegenovergestelde. Je thermostaat registreert een stijgende lichaamstemperatuur, dus zet het lichaam aan het werk om zichzelf af te koelen en neem eens wat vaker een kopje thee met warm weer.

Raampje open?

Het is slim om alle ramen en deuren overdag dicht te houden, zodat de warmte je huis niet in kan. Is het nog steeds bloedheet of kom je er net iets te laat achter, probeer dan ‘s avonds alles even door te luchten. Laat het vooral flink tochten en je zult zien dat het gauw een stuk koeler wordt in jouw warme slaapkamer. Pas wel op dat je met het oplossen van jouw warmte problemen niet het volgende probleem in huis haalt. Namelijk muggen.

Apparaat uit

Uitgebreid koken en alle lampjes aan omdat dat zo gezellig staat is geen goed idee als je het warm hebt. Zo zorg je dat het extra warm wordt in huis en die warmte blijft vervolgens de hele nacht hangen. Gelukkig is het lang licht buiten en kan je ook lang buiten blijven zitten als het een beetje is afgekoelt.

Ventilator

Een uitzondering van de vorige tip is de ventilator. Een ventilator is namelijk een echte lifesaver voor de nachten dat de warmte echt niet te doen is. Zorg alleen wel dat je deze niet te hard aanzet en dat hij niet recht op je hoofd staat te blazen. Zo voorkom je dat je er verkouden van wordt. Zet ‘m dus aan je voeteneind op de zachtste stad en je zult zien dat het al een groot verschil maakt. Het geluid kan nog wel eens rustgevend werken en ook relaxed: de wind houdt daarnaast muggen bij je weg. Slaap lekker!