Soap brows

Volle wenkbrauwen zijn al een tijdje een trend. Er zijn dan ook genoeg manieren om volle wenkbrauwen te krijgen. Maar heb je ook al eens gehoord van volle wenkbrauwen door middel van zeep? Soap brows. Het klinkt te gek voor woorden, maar volgens verschillende beautybloggers en makeup artists is het de beste uitvinding van het jaar!

Waarom zeep?

De tip kwam van het bekende wenkbrauw merk Anastasia Beverly Hills. Zij deelden als eerste een filmpje op hun Instagram van een beautyblogger die haar wenkbrauwen niet met makeup deed, maar met zeep. Dit idee is niet alleen erg fijn voor je portemonnee, maar ook nog eens voor jouw dagelijkse routine. Zeep zorgt er namelijk voor dat je snel en gemakkelijk volle wenkbrauwen krijgt. Door het zeep stijven de haartjes op waardoor ze voor de rest van de dag rechtop blijven staan. Zo ben je binnen een paar minuten klaar met je wenkbrauwen.

Wat heb je er allemaal voor nodig?

In principe kun je alle soorten zeep gebruiken, als er maar glycerine in zit. Glycerine zorgt ervoor dat de wenkbrauwen lang mooi blijven zitten. Verder maakt het niet uit hoe de zeep ruikt of welke kleur het is. Voor je eigen gemak is het handig om een grotere zeepstuk aan te schaffen zodat je het gemakkelijk kan vasthouden.

Daarnaast heb je een wenkbrauwborsteltje of een schoon mascara borsteltje nodig. Mocht je je wenkbrauwen nog wat kleur willen geven, dan kun je nog altijd een wenkbrauwpotlood aanschaffen in de kleur van jouw wenkbrauwhaartjes. Meer heb je dan ook niet nodig. Easy right? 

Hoe breng je het aan?

Zorg ervoor dat je wenkbrauwen en het borsteltje goed schoon zijn. Wanneer er nog resten van makeup of zeep zitten, gaat deze truc niet goed werken. Maak vervolgens je zeepje of je borsteltje goed nat. Veeg een paar keer met de borstel over het zeepje en haal deze vervolgens door je wenkbrauwen. Zo krijg je volle natuurlijk wenkbrauwen. Gebruik een wenkbrauwpotlood voor wat extra kleur en wat concealer onder je wenkbrauwen voor nog strakkere wenkbrauwen.

Ga jij het uitproberen? Wij zijn er in iedere geval fan van!