Deze tips tegen puistjes helpen echt!

tips-tegen-puistjes

Vraag jij jezelf wel eens af hoe het komt dat je regelmatig puistjes op je gezicht hebt? Dan ben jij zeker niet de enige. Tijdens de pubertijd ontkom je er namelijk niet aan en ook in de latere jaren kunnen er nog wel eens puistjes op je gezicht verschijnen. Het blijven irritante dingen en ze blijven steeds weer terugkomen. Hoewel het krijgen van puistjes grotendeels onontkoombaar is, zijn er wel een aantal tips die zullen helpen. Je leest ze hieronder.

Waarom ik?

Even een opfrisser hoe puistjes eigenlijk ontstaan. In je huis zitten veel talgklieren die het stofje talg aanmaken. Dit is een natuurlijke beschermer van de huid en zorgt ervoor dat je huid zacht en flexibel blijft. Er ontstaan pas problemen wanneer je huid te veel talg aanmaakt. Dat zorgt voor ophoping waardoor je onderhuidse bultjes krijgt. Jep, dat zijn dus puistjes. Nu je weet hoe puisten ontstaan, volgen hieronder de tips.

Fitgirl

Het is eigenlijk niet meer dan logisch dat je alleen met een gezond lichaam een gezonde huid krijgt. Blijf daarom voldoende eten en zorg voor gezonde voeding. Vermijn vooral zoveel mogelijk suiker en zuivel. Drink daarnaast voldoende water en vergeet na het sporten niet om je gezicht even goed af te spoelen. Anders kunnen je poriën namelijk verstoppen waardoor je alleen maar meer puistjes krijgt.

Keep it clean

Het schoonhouden van je gezicht. Misschien is dit wel de belangrijkste tip tegen puistjes. Nu denk je waarschijnlijk dat het removen van je make up al voldoende is, maar helaas is dit niet altijd genoeg. Zorg ervoor dat je zowel ‘s avonds als ‘s ochtends je gezicht schoonmaakt. ‘s nachts tijdens het slapen komen er namelijk allerlei bacteriën op je gezicht die je poriën kunnen verstoppen. Haal daarom ook in de ochtend een doekje over je huid. Dus ook als je geen make up gebruikt.

Niet te veel

Er bestaan enorm veel verzorgingsproducten dat je de bomen door het bos niet meer kunt zien. Waarschijnlijk vraag je jezelf dan ook af wat dan wel goed is om te gebruiken en wat niet. Omdat er zoveel verschillende producten bestaan denk je soms dat je ze allemaal zou moeten gebruiken. Van exfoliërende tonics tot voedende nachtcremes en van serums tot reinigende olie. Gebruik ze zeker niet allemaal. Kies maar een paar producten die voor jou werken en houdt het bij voorkeur bij één bepaalde productlijn.

Natural beauty

Je hebt vast wel eens gehoord dat make up niet echt bepaald goed is voor je huid. Vooral gezichtsmake up is de boosdoener voor puistjes. Je smeert namelijk een laagje over je poriën waardoor ze alleen maar verstopt raken en de kans groot is op nog een of twee puistjes. Probeer daarom zo min mogelijk (gezichts)make up te gebruiken. Zo kun je gezicht ademen en zich sneller herstellen. De kans is zelfs groot dat je na een paar dagen geen make up meer nodig hebt omdat je puistjes allemaal weg zijn!