Pluizig haar tegengaan in de herfst: zo doe je dat

pluizig-haar-tips

De herfst is weer volop aan de gang en dat betekent dat het buiten enorm vochtig is. Als je pech hebt, zie je er dan ook binnen no-time uit als een poedel als je buiten komt. Gelukkig zijn er enkele trucjes die je toe kunt passen waardoor je haar weer gaat shinen. Hieronder lees je hoe!

1. Douchen

Om te voorkomen dat je binnen de kortste keren wordt verward met een poedel, begint de voorbereiding van gladde haren in de douche. Heb je het weerbericht gecheckt en gaat het de hele dag regenen? Was je haren dan met shampoo en conditioner speciaal tegen pluizig haar. Deze formules zijn speciaal gemaakt om je haar glad te maken en te houden. Een goed begin is het halve werk!

2. Drogen, drogen, drogen

Zorg er vervolgens voor dat je je haren niet ruw afdroogt met een handdoek. Dat is natuurlijk sowieso al funest voor je lokken, omdat een handdoek gelijk staat aan een schaar voor je punten. Wanneer je je haren afdroogt met een handdoek breek je namelijk je haren af en dat is niet de bedoeling. Je haar gaat dan namelijk eerder uit elkaar staan en zo gaat het er nog pluiziger uit zien. In plaats van een handdoek kun je beter je haren in een handdoek draaien en laten zitten, zodat het overtollige water geabsorbeerd wordt zonder het erger te maken.

3. Slaap in zijde

Als je zo’n persoon bent die ‘s avonds haar haren wast en stijlt, voorkom dan een ontploft kapsel door met je haren in een zijden sjaal te slapen. Dit helpt enorm met het stijl houden van je haar, waardoor het de voldoende dag iets meer druppels aan kan. Je kunt daarnaast ook een kussensloop van zijden om je kussen doen voor hetzelfde effect.

4. Naar de kapper

Wanneer ben je eigenlijk voor het laatst naar de kapper geweest? Als je van jezelf niet perse een pluizig haartype hebt kan het zo zijn dat je nodig wat een de punten van je haar moet doen. Droog haar dat geknipt moet worden oogt namelijk al snel pluizig. Vervolgens helpt het dan ook niet mee als je met hitte aan de slag gaat… Dus ga naar de kapper als het alweer een tijdje geleden is!